Popović: Važno da budemo ujedinjeni oko kosovske politike predsednika Vučića

BEOGRAD – Lider Srpske narodne partije, Nenad Popović, izjavio je danas da u potpunosti podržava predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da se na osnovu Rezolucije 1244 Saveta Bezbednosti UN, zahteva povratak 1.000 pripadnika srpske vojske i policije na Kosovo.

U atmosferi terora koji nad srpskim narodom sprovodi osvedočeni srbomrzac i ekstremista Albin Kurti, jedini način da zaštitimo naš narod od novog pogroma i progona je dolazak naših snaga bezbednosti u južnu srpsku pokrajinu, istakao je Popović u saopštenju.

On je upozorio da Kurti bezočno i drsko krši Briselski sporazum, i ismeva njegove najvažnije odredbe, poput obaveze formiranja Zajednice srpskih opština.

Naglasio je da, dok predstavnici zapadnih zemalja to nemo i bez reakcije posmatraju, Kurti svojim bezumnim akcijama protiv našeg naroda preti da uruši mir u regionu.

Suočena sa ovim Kurtijevim bezumljem i ćutanjem zemalja koje podržavaju tu lažnu državu, Srbija je morala da reaguje zahtevom da naš vojnik i naš policajac garantuju bezbednost Srbima, a ne albanski NATO vojnik koji se smeje dok hapsi naše lude u manastiru Hoča, kazao je Popović.

On je istakao da je važno podržati državnu politiku koju je izneo predsednik Vučić, jer je ona jedina realna, a pred nama su dani pritisaka, pretnji i ucena.

U ovim teškim vremenima za Srbiju, bilo kakva kosovska politika koja za svoje polazište ima prazni i nerealni populizam, ili otvoreno svrstavanje na stranu onih zapadnih sila koje nam prete, samo bi bila u funkciji spoljnih faktora koji žele da izazovu podelu u srpskom narodu u ovom najvažnijem državnom pitanju”, ocenio je Popović.

“Danas, kada nam se najavljuju dolasci raznih zapadnih delegacija koje će pred nas postavljati zahteve da priznamo nezavisnost Kosova, i koje će nam pretiti ako to odbijemo, najpotrebnije je da budemo složni, realni, mudri i strpljivi. Moramo biti odlučni da branimo naše neotuđivo pravo na Kosovo, i da u ovom globalnom sukobu ostanemo slobodni i nezavisni, zaključio je predsednik Srpske narodne partije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.