Iz Grčke stigla snažna podrška Srbiji: “Ne menjamo svoju poziciju po pitanju Kosova”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma nove ambasadorke Grčke Marije Levadi i tom prilikom naglasio da Srbija veoma ceni čvrst stav Grčke da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Vučić je naglasio da Srbija veoma ceni podršku Grčke po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, a istakao je i značaj angažovanja Grčke na ubrzanju procesa evrointegracija Srbije.

Ambasadorka Levadi iznela je uveravanja da Grčka ne menja svoju poziciju po pitanju Kosova, podsetivši na izjave premijera Micotakisa.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je tokom susreta istakao da Srbija pridaje veliki značaj daljem intenziviranju političkog dijaloga i unapređenju sveobuhvatne saradnje sa Grčkom. On je izrazio zadovoljstvo postojećim uzajamnim razumevanjem sa premijerom Micotakisom, kao i prilikom da uskoro ugosti predsednicu Sakelaropulu.

Vučić i Levadi su izrazili nadu da će razvoj srpsko-grčkih odnosa biti nastavljen na obostranu korist, uz očekivanje da bude održana nova sednica Visokog saveta za saradnju Srbije i Grčke.

Dvoje sagovornika su konstatovali da je neophodno povećati ekonomsku saradnju dveju zemalja, posebno u oblastima gde postoji značajan neiskorišćen potencijal.

Izvor: Srbija Danas/Kosovo Online

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.