Vučić zahvalio Siriji na principijelnoj podršci očuvanju suvereniteta Srbije: Predsednik primio akreditivna pisma novog ambasadora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Sirije Basema Džamana Age i poželeo mu srdačnu dobrodošlicu i uspešan rad.

Predsednik Vučić i ambasador Aga su konstatovali da su veze dveju zemalja zasnovane na prijateljstvu koje datira iz vremena SFRJ i zajedničkog angažmana u Pokretu nesvrstanih zemalja, ali i da ima prostora za jačanje bilateralnih odnosa, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Vučić je zahvalio Siriji na principijelnoj i doslednoj podršci očuvanju suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije, ukazavši da će naša zemlja uvek da bude na strani međunarodnog prava koje podrazumeva poštovanje suvereniteta i teritorijalne celovitosti svih zemalja članica UN.

On je izrazio nadu da će Sirija prevazići teškoće na osnovu rešenja koje je u skladu sa aspiracijama sirijskog naroda i krenuti putem oporavka.

Sirijski ambasador je izrazio zadovoljstvo što započinje diplomatski rad u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.