“ŽELE DA SRBIMA STAVE FLASTER PREKO USTA” Petković: Cilj uručivanja presude Todosijeviću zastrašivanje našeg naroda na KiM

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković danas je povodom uručivanja presude Ivanu Todosijeviću ocenio da je to pažljivo sračunato i tempirano u Prištini sa ciljem da se izvrši dodatni pritisak na Srbe, da se zastraše i da im se stavi flaster preko usta, “kako nigde ni na jednom mestu ne smeju da upozore na teror Prištine”.

– Očigledno je da Kurti na sve načine pokušava da isprovocira Srbe i novu krizu na terenu, jer nije uspeo ni dugim cevima ni oklopnim vozilima da izazove neodmerenu reakciju našeg naroda. Srbi ne nasedaju na njegove provokacije i zato sada udara na Ivana Todosijevića, jer zna da je svaki Srbin na Kosovu i Metohiji solidaran sa njim – naveo je Petković u objavi na Fejsbuku.

Petković naglašava da je u slučaju Ivana Todosijevića prekršeno više odredaba Briselskog sporazuma, posebno tačka 10.

– Tačka 10. kaže da sastav sudija sudskog veća za slučajeve koji dolaze iz srpskih sredina mora biti većinski srpski, dok su Todosijeviću prekršena i sva ostala osnovna demokratska i građanska prava na slobodu govora i mišljenja – zaključio je Petković.

Funkcioneru Srpske liste i predsedniku privremenog organa opštine Zvečan Ivanu Todosijeviću ranije danas stigla je pisana i prevedena presuda Osnovog suda u Prištini kojom je u oktobru zbog izjava o Račku osuđen na godinu dana zatvora zbog navodnog podsticanja na nacionalnu, rasnu i versku mržnju.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.