KFOR SE OGLASIO O ZAHTEVU ZA POVRATAK SRPSKE VOJSKE: Dobili smo pismo iz Srbije

KFOR je danas potvrdio da je primio zahtev Vlade Srbije za povratak srpskih snaga na KiM i poručio da ga trenutno razmatra.

– Dobili smo pismo iz Srbije i sada ga ispitujemo. Kfor ostaje veoma oprezan i potpuno sposoban da ispuni svoj mandat koji proizlazi od Ujedinjenih nacija – poručuju iz Kfora za prištinsku Kohu.

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević prethodno je danas rekao da je obavestio predsednika Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić da je Komisija za primenu vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova predala Kforu zahtev u pisanom obliku za vraćanje do 1.000 pripadnika srpske vojske i policije na Kosovo i Metohiju.

Vlada Srbije donela je sinoć odluku da, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, Kforu uputi zahtev za vraćanje do hiljadu srpskih snaga bezbednosti na KiM.

Zahtev je upuchen u trenutku kada Srbi sa severa KiM vech sedmi dan protestuju na barikadama zbog protivpravnog hapssenja bivšeg policajca Dejana Pantića, ali i drugih Srba sa KiM i upada specijalnih jedinica kosovske policije na sever.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.