Dačić komentarisao ljutit gest ruskog ambasadora

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da ta partija ne može da cenzuriše svoje goste da se neko ne bi naljutio, komentarišući objavu ambasadora Rusije Aleksandra Bocan-Harčenka da je napustio nedavni kongres socijalista zbog video-poruke bivšeg premijera Grčke, lidera Sirize Aleksisa Ciprasa u kojem je pominjao Rusiju.
– Zna se šta je naš politički stav oko toga, ali SPS je deo socijalističkog pokreta, evropskog. To što je (Aleksis) Cipras rekao je benigno u odnosu na to što bi rekli (španski premijer Pedro) Sančes i drugi da smo ih pustili da govore. Nije to moj stav, ali mi ne možemo da cenzurišemo naše goste niti možemo da upravljamo njima, šta će oni da kažu da se neko ne bi naljutio – rekao je Dačić.

On je dodao da je i on morao svašta da sluša u svetu.

– I svi moramo da se naviknemo da je narativ u ovom trenutku takav, a šta mi mislimo, mi smo suverena zemlja i vodimo svoju suverenu spoljnu politiku – rekao je Dačić.

Podsećamo, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko u subotu je napustio kongres SPS zbog prikazivanja video-poruke bivšeg grčkog premijera Aleksisa Ciprasa, u kojoj je on izneo optužbe na račun Rusije.

Izvor: vesti-online.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.