“NEĆEMO DOZVOLITI NOVU OLUJU!” Vučević pozvao Kfor da HITNO reaguje: Sprečite nasilje i teror nad Srbima na Kosovu (FOTO)

Ministar odbrane, Miloš Vučević, prisustvovao je danas sastanku Aleksandra Vučića sa komandantom Komande združenih snaga NATO, admiralom Stjuartom Mančom.

Ministar odbrane Miloš Vučević pozvao je danas Kfor da spreči nasilje i teror nad Srbima na Kosovu i Metohiji i da hitno odreaguje na opasne pretnje premijera privremnih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

On je istakao da Kurti “ne poštuje ni ljudska prava ni ustaljene evropske vrednosti”.

– Srbija ne sme i neće dozvoliti novu “Oluju” ni novi pogrom iz marta 2004, jer Srbija jeste deo civilizovanog sveta, faktor mira i stabilnosti – naveo je Vučević u pisanoj izjavi.

Ministar odbrane podelio je na svom Instagram nalogu i istakao sledeće:

– Uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića prisustvovao sam sastanku sa komandantom Komande združenih snaga NATO admiralom Stjuartom Mančom. Predsednik ga je zamolio da NATO zaštiti naš narod na KiM i zahvalili smo mu na razumevanju politike neutralnosti Srbije.

Kurti je prethodno, prema pisanju londonskog “Gardijana”, izjavio da, kako je naveo, “brine” da uklanjanje barikada na severu Kosovu i Metohiji “ne može isključiti žrtve”.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.