Sin Dejana Pantića na Jarinju: “Nisu nam dali da ga vidimo i čujemo, uzeli su samo stvari za presvlaku”

Porodica uhapšenog bivšeg policajca Dejana Pantića otišla je danas samoinicijativno do baze specijalnih kosovskih jedinica blizu prelaza Jarinje u nadi da će ga videti ili čuti, ali jedino što su uspeli bilo je da predaju njegove stvari za presvlaku i ličnu higijenu.

Sin Predrag kaže za Kosovo onlajn da njemu i majci nije bilo dozvoljeno da stupe u kontakt sa Dejanom.

“Majka i ja smo došli ovde da predamo neke stvari za oca samoinicijativno. Došli smo da probamo da pitamo ljude koji ovde rade i drže mog oca da stupimo u kontakt sa njim, da mu daju telefon da nas pozove ili da ga posetimo. Mi 12. dan nemamo nikakvih podataka o njemu. Nije dobio pravo na poziv ni na posetu. Ljudi koji su izašli bili su ljubazni, nismo imali problema sa njima. Oni kažu da rade svoj posao i da ne mogu da puste da ga čujemo i vidimo dok sudija ili neko odozgo to ne odobri”, rekao je Predrag Pantić.

Sin Pantića kaže da su advokati pravno odavno odradili sve što treba i predali sve zahteve, ali da neko ne omogućava njegovom ocu osnovna ljudska prava, da čuje porodicu i da oni iz njegovih usta čuju da je dobro.

“Ovo je već 12. dan, ne znam kome više da se obratimo. Nisu nam dali da ga vidimo i čujemo. Uzeli su njegove stvari za presvlaku i ličnu higijenu. I dalje apelujem, molim nekoga da vidi da se ovde u 21. veku krše elementarna ljudska prava i da čovek već 12. dan nije stupio u kontakt sa porodicom i advokatom”, kaže Predrag Pantić.

Izvor: Telegraf.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.