Vučić: Kada napadnu, donosiću odluke u skladu sa interesima našeg naroda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da su se pritisci na Srbe i Srbiju pojačali otkada je podnet zahtev za povratak srpske vojske na Kosovo i Metohiju i da odgovor nije stigao iz Kfora, kako je trebalo, već od političara i to najviše iz Nemačke.

– Pitam se da li su oni komandant Kfora ili su postali članica Saveta bezbdenosti, nisam ni razumeo kakve to ima veze sa Nemačkom. Očigledno da to Nemačka smatra svojim prostorom i želi dominaciju na Balkanu – rekao je Vučić.
Komentarišući izjavu nemačkog ambasadora u Prištini Jerna Rodea koji je danas izjavio da barikade treba ukloniti pre Božića, nazivajući apsurdnim zahtev Beograda za povratak srpskih snaga u pokrajinu, Vučić je rekao da to predstavlja pretnju srpskom narodu.

– Postavlja se pitanje svakom Rodeu. Zar nije bilo lakše zamoliti ih da naprave ZSO, a ne da to rade nemačke nevladine organizacije. Zar nije bilo lakše da posle 11 dana kažete gde je gospodin Pantić – rekao je Vučić podsećajući na niz slučajeva uhapšenih Srba kojima se krše ljudska prava.

– Da li je to taj fantastični pravni poredak, zar nije bilo lakše da samo deo toga uradite i pokažete dobru volju srpskom narodu – upitao je Vučić.

On je rekao da Srbija u trenutnoj situaciji može samo da pokazuje odlučnost, jedinstvo i zajedništvo.
– Znali smo da neko snažno podupire Kurtija u ludačkim namerama. Naše je da budemo uz svoj narod – rekao je Vučić dodajući da je sasvim sigurno jasno da Kurti nije sam i da „smo u odnosu na sve njih slabi“.

Na pitanje šta će dalje preduzeti, Vučić je odgovorio da vodi dijaloge na svakodnevnom nivou i da je razgovarao sa šefom NATO-a za jugoistočnu Evropu.

– Ne znam šta drugo da radimo nego da razgovaramo. Kada napadnu, kao vrhovni komandant donosiću odluke u skladu sa interesima našeg naroda – zaključio je Vučić.

Izvor: Sputniknews.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.