Vučić: Srbi na Kosovu traže ono što pripada svim civilizovanim ljudima u Evropi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, uoči protesta Srba u Rudaru na Kosovu, poručio da će ih uvek podržavati i pozvao ih da čuvaju mir, jer je mir u najvećem interesu Srba i Srbije.

U video poruci, objavljenoj na Instagramu, Vučić je rekao da je protest u Rudaru „veliki, narodni i demokratski protest Srba sa Kosova i Metohije i sa severa i juga i svih sredina gde žive Srbi na Kosovu i Metohiji“.

– Srbi ne traže mnogo, traže samo ono što pripada svim civilizovanim ljudima u Evropi. Na šta svi drugi imaju pravo, samo je Srbima uskraćeno – da budu slobodni, da imaju pravo da se kreću, da idu u škole i bolnice, da čuvaju živote i perspektivu svoje dece – rekao je Vučić.

On je naveo da Srbi traže da budu pušteni na slobodu oni koji su nepravedno, bez ikakvog razloga uhapšeni, pritvoreni i traže da se povuku „oni koji su sa dugim cevima došli bez prava da okupiraju sever Kosova i Metohije“.

Vučić je kazao da Srbi traže da budu ukinute liste za hapšenje koje je napravio režim u Prištini, „zato što su se Srbi politički suprotstavljali njihovom teroru“.

– A za povratak u njihove institucije, dakle to je nešto drugo od uklanjanja barikada, traže formiranje Zajednice srpskih opština, što je bio prvi uslov u Briselskom sporazumu – ukazao je Vučić.

Izvor: N1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.