“KURTI LIČNO SASTAVIO SPISAK ZA HAPŠENJE” Oglasio se Petković i uputio jasnu poruku: Aljbin pao nisko, Vučiću je porodica svetinja

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je spisak za hapšenje najviđenijih Srba i članova porodice predsednika Srbije Aleksandra Vučića sastavljao lično Aljbin Kurti, kao i da Vučić ”ne bi nikad tako napao ničiju porodicu”.

– Za razliku od Kurtija, koji bi da hapsi celu porodicu Vučić, predsednik Aleksandar Vučić ne želi da se bavi porodicom Aljbina Kurtija, niti bilo čijom drugom, jer porodica je svetinja, u to se ne dira, a to Aljbin Kurti mora da nauči – rekao je Petković za TV Most.

On je ocenio da je ovaj spisak direktno ugrožavanje bezbednosti predsednikovog brata i sina, Andreja i Danila Vučića, odnosno, kako je rekao, ”crtanje mete na čela”.

– Spisak je najbolji pokazatelj koliko su opravdani strahovi Srba na Kosovu i Metohiji, ali i zahtevi da se povuku liste za hapšenje. Nemušto saopštenje Đeljaja Svećljaja kaže da te liste ne postoje, ali ako je tako, šta su ove liste koje su se pojavile juče? Na osnovu čega je uhapšen Miljan Adžić? – upitao je Petković.

Petković je novinarima pokazao poziv na saslušanje koji je upućen Goranu Rakiću.

– Rakić je poziv dobio u junu ove godine, da se obrati direkciji za teške zločine, samo zato što je i on bio na toj listi, gde su i mnogi drugi Srbi samo zato što su na barikadama – podsetio je Petković.

On je dodao da su Srbi na barikadama jer brane svoje živote.

– Pored zahteva da se uhapšeni oslobode, postoje i zahtevi da se se kosovska policija sa dugim cevima i oklopnim vozilima povuče sa severa Kosova, kao i da KFOR da garancije da se oni više neće vraćati – naveo je Petković.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.