“SPREMNI SU DA ODGOVORE NA SVE IZAZOVE” Odbor za kontrolu službi bezbednosti u poseti Vojnobezbednosnoj agenciji

Članovi Odbora za kontrolu službi bezbednosti Narodne skupštine Republike Srbije, 23. decembra 2022. godine, posetili su Vojnobezbednosnu agenciju.

Članove Odbora primio je direktor VBA general-major Đuro Jovanić sa saradnicima. Direktor VBA na zahtev predsednika Odbora, upoznao je članove Odbora za kontrolu službi bezbednosti sa aktuelnom bezbednosnom situacijom i trenutnim razvojem događaja na Kosovu i Metohiji, koji se mogu reflektovati na stanje bezbednosti Republike Srbije. Ocenjeno je da je Vojnobezbednosna agencija u svakom trenutku spremna da odgovori na sve bezbednosne izazove i izvrši sve zadatke koji se pred nju postave.

Članovima Odbora predstavljene su nadležnosti i organizacija VBA. U nastavku posete članovi Odbora imali su priliku da obiđu prostorije VBA, razgovaraju sa pripadnicima Agencije i dobiju odgovore na sva postavljena pitanja.

Tokom posete VBA, članovi Odbora obišli su Muzejsku postavku Vojne službe bezbednosti i Sobu heroja. Pripadnicima Vojne službe bezbednosti stradalim od 1991. do 2001. godine, ispred Odbora za kontrolu službi bezbednosti venac je položio predsednik Odbora mr Igor Bečić.

U narednom periodu Odbor će posetiti oružane snage Republike Srbije u Kopnenoj zoni bezbednosti, kao i regionalne centre Vojnobezbednosne agencije, Vojnoobaveštajne agencije i Bezbednosno-informativne agencije.

U poseti su, pored predsednika Odbora mr Igora Bečića učestvovali i narodni poslanici, članovi i zamenici članova Odbora: Aleksandar Marković, Jasmina Obradović, Darko Jovanović, Uglješa Marković, Nenad Tomašević i Nikola Dragićević.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.