OGLASIO SE KFOR POVODOM RAFALNE PALJBE NA SEVERU KIM! Evo šta kažu o pucnjavi kod Zubinog Potoka

Kfor je saopštio da istražuje incident koji se sinoć dogodio u Zubinom Potoku u neposrednoj blizini patrole NATO, u kome su kako su naveli učestvovale “nepoznate naoružane osobe u tom području”.

– Povređenih i materijalne štete nije bilo, a radimo na utvrđivanju svih činjenica – rekli su iz Kfora.

Dodali su da su planirani sastanci sa svim stranama i da je važno da svi uključeni izbegnu bilo kakvu retoriku ili radnje koje mogu izazvati tenzije i dovesti do eskalacije.

– Od svih aktera očekujemo da se uzdrže od provokativnih demonstracija sile i da traže najbolje rešenje kako bi osigurali sigurnost i sigurnost svih zajednica. Pozivamo sve strane da pomognu u omogućavanju bezbednosti i slobode kretanja na Kosovu i spreče da obmanjujući narativi utiču na proces dijaloga. Komandant misije Kfor predvođen NATO nastavlja da podržava dijalog o pronalaženju sporazuma za smirivanje tenzija na severu Kosova. On ostaje u bliskom kontaktu sa svima koji su uključeni u ovaj proces – kaže se u saopštenju.

Kfor je naveo da su “poslednjih meseci pojačali svoje prisustvo i patrole”.

– Ostajemo budni i potpuno sposobni da ispunimo svoj mandat prema Rezoluciji 1244 SB UN iz 1999. za sve zajednice na Kosovu. Rešenja treba tražiti kroz dijalog – poručuju iz Kfora.

Izvor: Kosovo online

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.