PREDSEDNIK VUČIĆ SE SASTAJE SA PATRIJARHOM: Razgovaraće o zabrani ulaska Porfiriju na Kosovo i Metohiju

Sastanak je planiran za sutra, nakon čega će se obratiti javnosti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa patrijarhom SPC Porfirijem povodom situacije na Kosovu i Metohiji i toga što su prištinske vlasti odbile da mu omoguće ulazak u južnu pokrajinu.

Patrijarh i predsednik će se sastati u Patrijaršiji.

Najavljeno je njihovo obraćanje javnosti po završetku sastanka.

Podsećamo, policija tzv. Kosova je danas oko 14.30 na prelazu Merdare sprečila patrijarha Porfirija da uđe na Kosovo i Metohiju, gde se uputio uprkos jučerašnjem dopisu Prištine da mu nije dozvoljen boravak.

Patrijarh je posle ovog čina prištinskih vlasti poručio da je jedino na Kosovu i Metohiji kod svoje kuće.

– Kao Patrijarh, krenuo sam u prvo i najvažnije sedište svoje Crkve. Kao sveštenik, krenuo sam da budem sa svojim narodom uoči najradosnijeg praznika. Kao građanin, krenuo sam u svoju kuću, u svoj dom. Od trenutka kada sam krenuo ovim putem ponavljam: gde god sam bio van Kosova i Metohije, bio sam u tuđini. Jedino sam na Kosovu i Metohiji kod svoje kuće. Danas su vrata na mom domu za mene zaključana i ja se molim Bogu da otključa srca onih koji su ih zatvorili i da ljubav Božića i rođenja Spasitelja dodirne um i savest svih ljudi – piše na zvaničnom instagram nalogu patrijarha Porfirija.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.