Vojska Srbije postavila šest haubica u blizini Jarinja

Ekipa televizije N1 primetila je dolazeći na prelaz Jarinje, u Rudnici, dva kolometra pre Jarinja, stacionirano šest haubica – topova dalekog dometa Vojske Srbije i određeni broj vojne policije, javlja reporter N1.
On je kazao da im nije bilo dozvoljeno da snime te haubice.

Dodao je da je na barikadama trenutno mirno.

Podseća da se nakon što se sinoć pojavila informacija o pucnjavi u Zubinom Potoku sastao kompletan vrh Vojske Srbije, a šef Generalštaba Milan Mojsilović uputio se ka Raški. On je rekao da je reč o kompleksnim zadacima i da će ih vojska sigurno ispuniti, ne iznoseći nikakve detalje.

Ministar odbrane Miloš Vučević stigao je u garnizon Raška gde ga je dočekao načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, a u toku dana će, kako je navelo Ministarstvo odbrane, obići i deo jedinica Vojske Srbije na terenu.

Mediji u Beogradu preneli su sinoć da se u Zubinom Potoku čula rafalna paljba, dok su pojedini naveli da je došlo do razmene vatre lokalnih Srba sa Kosovskom policijom. Kosovska policija saopštila je da nije bilo incidenata između njenih pripadnika i bilo kakvih grupa na severu Kosova.

Predstavnici Kfora su saopštili da je u Zubinom Potoku došlo do pucnjave, ali da u tom incidentu nije bilo povređenih, niti je pričinjena materijalna šteta. Oni su naveli da istražuju incident u Zubinom Potoku i pozvali sve aktere da izbegavaju retoriku i poteze koji mogu da pogoršaju situaciju.

Izvor: N1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.