Vučić: Preduzeću mere za zaštitu Srba posle podizanja borbene gotovosti Prištine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras, komentarišući zabranu ulaska na KiM patrijarhu srpskom Porfiriju, da će preduzeti sve mere da zaštiti srpski narod “posle naoružavanja Albanaca i posle podizanja njihove borbene gotovosti”.

– Sve dajemo od sebe da sačuvamo mir i stabilnost. Nažalost, nas nisu hteli da slušaju, ili ih nije mnogo ni interesovalo da nas čuju – naveo je Vučić u snimku objavljenom na Instagram nalogu “buducnostsrbijeav”.

On je, povodom zabrane ulaska patrijarhu Porfiriju na KiM, naglasio da se to nikad u istoriji nije dogodilo.

– I baš ih briga. Besmisleno saopštenje, nevažno… Ali će i dalje da govore samo o srpskim barikadama koje su samo znak nezadovoljstva i borbe srpskog naroda da budu svoji na svome i ništa više – naveo je on.

On je naglasio da, u skladu sa tim, želi da obavesti “da smo u teškoj situaciji, ali da ćemo dati sve od sebe i da ćemo brinuti na svaki način kako da sačuvamo mir i stabilnost i ne samo to, kako da zaštitimo naš narod na severu Kosova i Metohije”.

– U skladu sa tim, a posle naoružavanja Albanaca i posle podizanja njihove borbene gotovosti, preduzeću sve mere da zaštitimo naš narod i sačuvamo Srbiju – poručio je Vučić.

Izvor: vesti-online.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.