Vučić: Shvatili smo da smo krivi što Srbi imaju svoju crkvu i patrijarha

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da jučerašnja zabrana ulaska na Kosovo i Metohiju patrijarhu SPC Porfiriju najbolje govori o onima koji su to organizovali ističući da je to samo delimično prištinski režim, a drugim delom međunarodna zajednica.

Vučić je, nakon sastanka sa patrijarhom SPC Porfirijem u Patrijaršiji, kazao da je patrijarha tokom sinoćnjeg razgovora, kao i današnjeg upoznao sa sveokupnom situacijom iz različitih uglova – političkih, ali i bezbednosnih.

– Jučerašnja zabrana ulaska na KiM koju su prištinske vlasti izvele patrijarhiju srpske crkve i onemogućavanje da ode u našu svetinju čini mi se da najbolje govori o onima koji su to organizovali, a to je samo delimično prištinski režim, jer je bilo dovoljno samo da pogledate saopštenja onih koji su nas ceo dan uveravali da će oštro reagovati – kazao je Vučić.

Dodaje da smo iz tih saopštenja mogli da shvatimo da su Srbi krivi što imaju Srpsku pravoslavnu crkvu i što je patrijarh poželeo da ode u svetinju.

– To je jedna od najvećih sramota koju se sebi mogli da priušte, nije naša, to je njihova sramota – kazao je Vučić i dodao da šta god da rade ne mogu ni patrijarha, ni SPC da otmu iz duše, iz srca srpskog naroda na KiM.

– Ali, taj događaj je važan da vidimo kakav je odnos onih koji odlučuju, prvenstveno, sa zapada prema našem narodu i našoj zemlji – kazao je predsednik.

Izvor: vesti-online.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.