“ZBOG ČEGA HISTERIČNO INSISTIRAJU NA UKLANJANJU BARIKADA” Vučić otrkio planove Prištine – Ovo im je krajnji cilj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas naciji na konferenciji za medije sa patrijarhom Porifirijem

Vučić je pričao o čemu je razgovarao sa patrijarhom Porfirijem i kako komentariše eskalaciju situacije na Kosovu i Metohiji.

– Hvala njegovoj svetosti na gostoprimstvu, prilici da govorimo o važnoj temi. Razgovarli smo noćas, upoznao sam patrijarha sa sveukupnom situacijom. Zabrana ulaska na KiM patrijarhu, najbolje govore o onima koji su to organizovali. To je samo delimično prištinski režim…Dovoljno je bilo da pogledate saopštenja, osude, to je jedna od najvećih sramota. Važno je da vidimo kakav je odnos onih koji odlučuju sa Zapada. Videli ste da oni u saopštenju govore o slobodi kretanja, to je važnije od zabrane poglavaru SPC da uđe na KiM.

– Zbog čega neko tako histerično insistira na uklanjanju barikada? Pa evo reći ću vam: Potrebno je da se Srbi uklone sa severa Kosova. Zato što je to jedini način na koji oni vide rešenje problema. I Albanci u Prištini i deo međunarodne zajednice. Tim putevima niko ne ide, niko od Albanca. Tim putevima idu samo Srbi sa severa koji podržavaju barikade, kao vid borbve za njihove živote. Pa što žurite i vršite pritisak na Beogarad?

-Vodimo teške razgovore sa predstavnicvima međunarodne zajednice, problem su srpske barikade, a oni koji su zajedno sa NATO gazili teritorijalni integritet Srbije pokušavaju da ga gaze i danas, suprotno rezoluciji 12 44 i svim drugim sporazumima, žele sukobe, jer im je važniji teritorijalni integritet Kosova od života Srba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.