OGLASIO SE PETKOVIĆ: “Dobili smo garancije EU i SAD, ispunjena tri uslova srpskog naroda”

Direktor kancelarije za KiM naveo da su ispunjena tri uslova srpskog naroda

Koristim priliku da saopštim dobre vesti, dobili smo nikad jače garancije od strane SAD i EU kada je reč o zahtevima Srba. Jasno je svima da su Srbi izašli sa tri svoja zahteva, naveo je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Svakako su najbolje vesti to što smo mogli svi da čujemo da je Dejan Pantić pušten u kućni pritvor. To je velika pobeda naroda na KiM, pokazuje da Dejan Pantič nije kriv. Optužba za terorizam je izraz političkog obračuna Aljbina Kurtija sa srpskim narodom na KiM, istakao je direktor Kancelarije za KiM na danas održanoj konferenciji za medije.

Puštanje Dejana Pantića je čin izdaje, rekli su predstavnici Kurtijevog pokreta “Samoopredeljenje”, prenosi Petković, dodajući da je ideja njihovog predsednika da sada sprovodi odmazdu nad sudstvom.

– Predsednik Aleksandar Vučić se čuo sa suprigom Dejana Pantića. Ona se u suzama zahvalila – naveo je.

Velika i značajna vest jeste da je stigao i mladić Nikola Nedeljković, koga su sačekali njegovi roditelji. Zbog majice na kojoj je pisalo da nema predaje, bio je uhapšen, dodaje Petković.

– On je ponovo sa srpskom zastavom i ne odustaje od svoje države ni uverenja – dodao je, ističući da mu je skraćena kazna zatvora, koja je inače bila skandalozna.

Prvi zahtev Srba je ispunjen, kaže, navodeći da je reč o puštanju Dejana Pantića.

– Dobili smo zvaničmnu objedinjenu izjavu SAD i EU u kojoj se ispunjava drugi zahtev. A to je da se potvrđuje da ne postoje nikakvi spiskovi za hapšene niti gonjenje srpskih građana koji su učestvovali u mirnim protestima – istakao je Petković dodajući da to znači da su ljudi koji su bili na barikadama zaštićeni.

Treći element zahteva Srba sa KiM uključuje garancije koje smo dobili od KFOR-a, rekao je Petković.

– Jasno se kaže i potvrđuje da kosovske bezbednosne snage ne mogu na sever KiM bez duple saglasnosti predstavnika Kfora i gradonačelnika srpskih opština sa severa – istakao je treći uslov.

Predsednik Srbije je pozvao Srbe, prenosi Petković, da se povuku sa barikada.

“U 19 sati predsednik Vučić kreće u pravcu administrativne linije”, dodao je.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.