VUČIĆ ZAMOLIO DA SE SRBI POVUKU SA BARIKADA: Predsednik večeras na administrativnoj liniji – BORBA ZA SVAKU REČ, ZAPETU I SLOVO!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, oglasio se danas na vanrednoj konferenciji za medije povodom trenutne situacije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom razgovora sa političkim predstavnicima Srba sa KiM zamolio da se povuku sa barikada na severu KiM, tvrdi Petković.

Srbi sa KiM će se prema njegovim rečima nešto posle 19 sati sresti sa predsednikom Aleksandrom Vučićem na administrativnoj liniji nakon čega će biti poznata njihova odluka. On je istakao da bi Kurti sada da progoni sudije.

Vučić se snažno borio za svaku reč, svaku zapetu i svako slovo kako bismo sačuvali mir, tvrdi Petković.

– Stigle su garancije, dobili smo izjavu SAD i EU u kojoj jasno se ispunjava drugi zahtev koji su postavili Srbi, gde je najvažniji deo da se potvrđuje da ne postoje nikakvi spiskovi za hapšenje Srba sa Kosova i Metohije zbog učešća na mirnim protestima i na barikadama. Vučić se do poslednjeg slova borio da i reč “barikade” bude tu. Znamo na šta je Kurti spreman, sada ovom izjavom apsolutno mogu da potvrdim da su naši ljudi koji su bili na barikadama zaštićeni, neće biti progonjeni i hapšeni. To je velika pobeda srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i Vučića koji je stao uz svoj narod i onda kada je bilo najteže – kazao je Petković i dodao:

– Treći element zahteva Srba sa KiM uključuje garancije od Kfora koje su izdali, gde se jasno potvrđuje da KBS ne mogu na sever KiM bez predhodne saglasnosti komandanta Kfora i četiri gradonačelnika, odnosno predstavnika zajednice sa severa KiM. To je potpuno nova izjava i postaje izbor formalnog i materijalnog prava. To je vrsta sporazuma.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.