VUČIĆ POSTAVIO GRANICU: Uklanjanje barikada ne znači povratak u prištinske institucije, mora da se ispuni najvažniji zahtev Srba

Priština će morati da razmisli o ovome

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle sastanka sa Srbima sa barikada na Kosovu i Metohiji da će sutra početi uklanjanje barikada, ali da to ne znači da će se Srbi vratiti u privremene institucije.

Od sutra u prepodnevnim satima krenuće uklanjanje barikada, rekao je Vučić. On je istakao da ovo nema veze sa povratkom u institucije, i da su institucije uslovljene Briselskim sporazumom, koji podrazumeva i stvaranje ZSO, što Albanci nisu ispunili.

– Kurti se zaklinjao svime na svetu da nikada neće formirati ZSO. Što se institucija tiče, pitajte Kurtija i onima koji ga pomažu. Da ne mešamo babe i žabe – konstatovao je Aleksandar Vučić.

Vučić je jasno poručio okupljenima da su oni rodoljubi i domaćini, i da za njega nikada neće biti kriminalci.

– Hvala vam što ste razumeli interese države, želim vam predstojeće praznike da provedete u zdravlju, sa porodicama. Na drugima je da odluče hoće li mira biti. Što se Srba tiče, mi smo pokazali da smo spremni na mir, i spremni na ustupke, ali ne na ustupke koji znače kraj države Srbije i naših slobodarskih težnji – zaključio je predsednik, na šta je pozdravljen aplauzom.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.