“KURTI UZ POMOĆ EU I VAŠINGTONA VODI POLITIKU ESKALACIJE” Moskva uputila dramatično upozorenje povodom situacije na KiM

Oglasio se zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško

Vlasti na tzv. Kosovu idu ka eskalaciji, zapadne zemlje treba da izvrše pritisak na Prištinu i nateraju je da odustane od militantnih planova i ispuni svoje obaveze, izjavio je za zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško.

– Sa velikom zabrinutošću pratimo razvoj situacije na tzv. Kosovu i oko njega.

Vidimo da kosovske “vlasti” vode politiku eskalacije, a očigledno je da se oslanjaju na podršku, otvorenu i skrivenu, svojih pokrovitelja, pre svega sa strane Evropske unije i Vašingtona – rekao je Gruško.

Prema njegovim rečima, “svi oni koji utiču na politiku ponašanja tzv. Kosova treba da na njega izvrše pritisak u pravcu iznalaženja političkog rešenja”.

– Pre svega, da primoraju Prištinu da odustane od svojih militantnih planova koji su ispunjeni destabilizacijom Balkana i ispuni sve ranije preuzete obaveze koje proizilaze iz Briselskog sporazuma, a koje predviđaju stvaranje zajednice srpskih opština kao centralnog elementa u rešavanju kosovskog problema – zaključio je Gruško u razgovoru za Sputnjik.

Ranije je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio za “Velt” da na Kosovu žele da povećaju broj vojnika NATO-a “zarad jačanja mira i bezbednosti u celom regionu Zapadnog Balkana”.

Izvor: Srbija Danas/Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.