“SVE VIŠE DRŽAVA SHVATA DA SU SRBI NEPRAVEDNO TRETIRANI” Moskva poručila da će biti još otpriznavanja nezavisnosti Kosova

Sve više zemalja u svetu shvata da su SAD učinile nepravednu stvar prema Srbima kada su dozvolile da se tzv. Kosovo otcepi od njihove zemlje, rekao je za FAN parlamentarac Sergej Cekov.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je imenovao devet zemalja koje su povukle priznanje samoproglašenog Kosova. Prema njegovim rečima, to su Somalija, Burkina Faso, Gabon, Esvatini, Libija, Gvineja, Antigva i Barbuda, Sveta Lucija, kao i Maldivi.

– Najvažnija stvar koju moramo imati na umu kada koristimo ove informacije jeste da je svaka zemlja članica UN ravnopravna jedinstvena. Ne delite države na svetove i kategorije, kao što to čine SAD. Dakle, u ovom slučaju, vredi jednostavno konstatovati činjenicu da se devet zemalja od skoro 200 koje su članice Ujedinjenih nacija izjasnilo protiv priznavanja (tzv.) Kosova – kazao je on.

Senator je izrazio uverenje da će se nastaviti proces povlačenja priznanja tzv. Kosova.

– Sve više država u svetu shvata da su Srbi nepravedno tretirani. Amerikanci su bombardovali Beograd 1999. godine, a onda su i obezbedili da (tzv.) Kosovo postane zaseban i istovremeno neprijateljski nastrojen državni entitet prema Srbiji. A činjenica da sve više zemalja shvata značenje ove farse koju su organizovale Sjedinjene Države ne može a da ne raduje – kazao je on.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.