Dačić: Srbija prva pružila ruku Hrvatskoj, ali…

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da Srbija i Hrvatska moraju da se dogovore o pitanjima sadašnjosti i budućnosti, a da stvari oko prošlosti rešavaju na najbolji mogući način.

Dačić, koji je uoči Božića posetio Zagreb u cilju otopljavanja odnosa dve države, kazao je da je zvanični Beograd “prvi pružio ruku” Hrvatskoj, i da će se, kako je dodao, videti kako će se to dalje odvijati.

Ocenio je da je “tu pitanje šta ko želi”, i ukazao da je potrebno da se traži zajednički interes. Dačić je rekao da još ne zna koliko će njegova poseta Zagrebu imati efekta, i ocenio da se, u smislu poslatih poruka, zvanični Beograd poneo veoma odgovorno.

– Pored svih međusobnih razlika, moramo da se dogovaramo oko pitanja koja se tiču sadašnjosti i budućnosti i da stvari oko prošlosti rešavamo na najbolji mogući način – rekao je on, ali i dodao da “nažalost, nije optimista”.

Kako je ocenio, trebalo bi da bude obuhvaćeno sve ono što tišti Srbe, Prvi srpski rat, Drugi svetski rat, Oluja, i mora da se radi na prevazilaženju tih prepreka.

– Mi smo pružili prvi ruku i videćemo kako će se dalje odvijati – rekao je Dačić.

Izvor: vesti-online.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.