“PREMIJER LAŽNE DRŽAVE NASTAVLJA PO SVOM, DOK ZAPAD ŽMURI” Oglasio se Bocan-Harčenko i naglasio – situacija je alarmantna i zastrašujuća!

Podrška Zapada dovodi do zaoštravanja konflikta u Ukrajini i u nepriznatoj republici Kosovo, izjavio je danas ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

– Nekolicina predstavnika EU koji su, čini se, pokušali da komentarišu zločine na Kosovu, zataškavaju okolnosti onoga što se dogodilo. Dakle, dele odgovornost za nastavak politike Prištine zastrašivanja srpskog stanovništva i posledično, njihovog proterivanja sa ove teritorije – navodi se u saopštenju ruske ambasade u Beogradu dostavljenom agenciji TASS.

Isto tako, Zapad zatvara oči pred tragedijom u Donbasu i varvarskim granatiranjem civila od strane ukrajinskih radikala, istakao je Bocan-Harčenko.

– Kijevski režim je ubio mnogo dece iz oružja koje su isporučile Sjedinjene Države i zemlje EU. Nehumanost Zapada je neograničena, kao i široko rasprostranjeno uživanje u svireposti njihovih štićenika – naveo je on.

Prema njegovim rečima, serija etnički motivisanih napada lokalnih Albanaca na Srbe na Kosovu i Metohiji tokom božićnih praznika, među kojima je i jedno 11-godišnje dete, je alarmantna i zastrašujuća.

– Prištinski radikali, predvođeni lokalnim premijerom Kurtijem, nastavljaju da podstiču srbofobična raspoloženja pod pasivnim okom Zapada. U tom kontekstu, želim da napomenem da je odbijanje kosovskih snaga KFOR da udovolje zahtevu Beograda da pošalju srpske policajce i vojnike na Kosovo da osiguraju bezbednost sunarodnika po Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN besramno preneto 6. januara uveče, neposredno posle napada kosovskog Albanca na srpsku decu – dodao je Bocan-Harčenko.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.