AGONIJA NA MAGISTRALI KA CRNOJ GORI Šleperi pravili zastoje kod Nove Varošu, putari se bore sa snežnim nanosima, VEJE VEĆ 24 SATA

Sneg koji pada duže od 24 časa u Zlatiborskom kraju, napravio je probleme vozačima koji su se našli na putu kroz Novu Varoš.

Tokom noći na tom delu puta odvijala se prava agonija, kada je zbog velike količine snežnog pokrivača i neadekvatne zimske opreme dolazilo do povremenog zastoja u saobraćaju na magistrali ka Crnoj Gori.

– Zbog korišćenja neadekvatnih pneumatika na vozilima za ovo doba godine, dolazilo je do povremenog zastoja kamiona tokom noći, ali je sada sve prohodno i saobraćaj se odvija normalno. Nema zabrane kretanja za teretni saobraćaj kroz Novu Varoš. Na kolovozu ima oko 10 centimetara snega i svi putni pravci prvog reda su prohodni – kazao je Alen Mušanović, iz Puteva Užice za agenciju RINA.

Najkritičnija tačka ovoga jutra osvanula je na prevoju Debelo Brdo, gde je tokom kasnih sati palo više od 40 centimetara snega.

– Mi smo uveli dežurstva i trenutno smo u drugom stepenu angažovanosti, što znači da je uključeno oko 50 posto naše mehanizacije i na tom delu konstantno čiste grederi i drže tu saobraćajnicu prohodnom koja povezuje Valjevo sa Bajinom Baštom – dodao je on.

On je dodao da preduzeće raspolaže dovoljnim zalihama soli i rizle, ako i opremom.

Izvor: RINA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.