Bruka za institucije BiH – Zašto ćute Cvijanović, Tegeltija i Ćulum!?

Oglasio se Branislav Borenović, predsednik Partije demokratskog progresa

– Zastrašujuća je atmosfera netrpeljivosti i mržnje koja je stvorena i usmerena ka predsedniku Republike Srbije, g. Aleksandru Vučiću, čiji je član porodice boravio u Republici Srpskoj. Dostavljanje službene najave boravka sina predsednika Srbije medijima od strane institucija BiH kršenje je svih diplomatskih i bezbednosnih pravila i najdirektnije ugrožavanje sigurnosti štićenih osoba – rekao je predsednik PDP-a Branislav Borenović, piše RTV BN.

Borenović je, prenosi RTV BN, istakao da su članovi porodice najviših funkcionera štićene ličnosti, koje i prilikom privatnih poseta imaju pratnju:

– S tim u skladu, licitiranje o razlozima i svrsi posete je potpuno besmisleno. Ali ono što bi moralo biti predmet istrage jeste ko je i uz čije eventualno odobrenje medijima dostavio službeni dopis, što je nediplomatski čin i bruka za institucije i aktuelnu vlast BiH. Ono što je zabrinjavajuće jeste i ćutnja najviših predstavnika Republike Srpske na nivou zajedničkih institucija, predsedavajuće Predsedništva BiH, predsedavajućeg Saveta ministara, direktora SIPA-e, koji se o ovom slučaju nisu ni oglasili, a trebalo bi i Cvijanovićka i Tegeltija i Ćulum da provedu odgovarajuće političke, pravne i istražne radnje kako bi se zaustavila dalja bruka i ispoljavanje neverovatne mržnje prema prvom čoveku Srbije i njegovoj porodici – poručio je Borenović.

izvor: RTV BN

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.