JUŽNOAMERIČKA SILA BESNA ZBOG KURTIJEVE VOJSKE: Traže hitno proterivanje, ceo kontinent na strani Srbije!

Kako se saznaje, četa Kosovskih bezbednosnih snaga je stigla na Malvine (Folklandska ostrva).

Pripadnici KBS-a su smešteni u bazi “Maunt Plezant”, koja se nalazi na oko 50 kilometara od prestonice Malvinskih ostrva.

– Plan je da ostanu do tri godine, uz periodične rotacije. Grupu KBS koja je doputovala čini između sedam i devet ljudi, ali uopšte nije bitan broj, već činjenica da su raspoređeni na teritoriji oko koje postoji spor o suverenitetu, koji je priznat od strane Ujedinjenih nacija – dodaje dobro obavešteni izvor.

Zbog pomenutog raspoređivanja pripadnika KBS, Argentina je krenula u “diplomatsku ofanzivu”, i sprovela niz napora u Beogradu i Londonu.

Početkom decembra argentinsko Ministarstvo spoljnih poslova uručilo je formalnu protestnu notu britanskoj ambasadorki u Argentini.

Pored toga, Argentina je obavestila ostale latinoameričke zemlje o ovom jednostranom britanskom aktu, i s tim u vezi je značajna regionalna organizacija Zajednica latinoameričkih naroda (CELAC) koja broji 33 države, izdala osuđujuću izjavu.

– Argentina će istrajati u svom protestu zbog prisustva pripadnika KBS na Malvinskim ostrvima, naravno i u svojoj diplomatskoj borbi oko suvereniteta nad Malvinskim ostrvima i okolnim pomorskim prostorima, kako bilateralno tako i u različitim međunarodnim forumima – potvrđuje sagovornik.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.