VUČIĆ SE OBRATIO IZ DAVOSA: Jedino što ih zanima su sankcije Rusiji i nezavisno Kosovo!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se iz Davosa.

Predsednik Srbije prisustvuje Ekonomskom forumu u Davosu.

On je rekao da je imao bitne političke sastanke, ali i sastanke o ekonomiji.

Predsednik Vučić je rekao da se govori mnogo i o Ukrajini, kao i da se negativno priča o Rusiji.

Vučić je naveo nakon sastanka sa predstavnicima južnokorejskih kompanija da veruje da možemo da ostvarimo još čvršću saradnju.

– Niko ovde ništa ne priča o politici, sem Ukrajine i Rusije. Važno je da znamo šta se zbiva u svetu, i glavna tema trenutno je Bajdenov akt čiji je cilj da se smanji inflacija. Ideja je da se Amerika reindustrijalizuje, da se uloži u čipove i savremene tehnologije. To je investicija od 430 milijardi evra, kako bi Amerika osigurala svoju dominaciju – rekao je Vučić i dodao da je Evropa zbog toga zatečena.

Vučić navodi da su pred nama teška vremena.

– Jedino što ih zanima su sankcije Rusiji i nezavisno Kosovo. Nema protivljenja. Ko se protivi njihov je protivnik – rekao je Vučić i naglasio da je pred nama jedna od najtežih godina u svakom smislu.

Vučić se dotakao razgovora sa investitorima i naglasio da nijedna nacija nije odustala od eksploatacije litijuma.

– Zamislite da UAE odustanu od nafte. Odustali smo od nečega od čega ne bi nijedna zemlja odustala – rekao je Vučić.

Predsednik se osvrnuo i na najavu premijera lažne države Kosova Aljbina Kurtija da bi dogovor Beograda i Prištine mogao da bude postignut u narednih nekoliko meseci.

– Može i prekosutra ako odustane od svojih secesionističkih ideja – rekao je Vučić.

– Nije Vučiću omča oko vrata kada nas ucenjuju, to je našoj zemlji omča oko vrata. Meni ne mogu da nađu ništa, nikakve račune u inostranstvu, ništa, mogu samo da me smene – rekao je Vučić novinarima u Davosu.

Odgovarajući na pitanja novinara o gostovanju u jednoj emisiji Vučić kaže da su mediji u Sarajevu bili gori od onih u Hrvatskoj.

– Pogledajte kakvi su to lažovi – kazao je Vučić i istakao da se i na slikama vidi da on nema oružje i istakao da lažu jer mogu i da njih nije briga što on tada nije ni bio član nijedne političke partije.

– Baš ih briga što lažu… A što se tiče tajkunskih medija, kada mene stave na naslovnu stranu, oni prodaju 4.000 primeraka – naveo je Vučić. Kako kaže, on će se boriti za svoju zemlju, a ptica rugalica ima mnogo.

Podsetimo, Vučić je danas, podsetimo, imao niz sastanaka na neformalnom okupljanju svetskih ekonomskih lidera, a učestvovaće i u diskusiji na temu ponovnog pokretanja globalne saradnje.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.