Jovanović: Prihvatiti francusko-nemački predlog bez oklevanja

Francusko-nemački predlog o Kosovu, koji je zvanično ponuđen Srbiji, poslednja je prilika da se posle decenija lutanja konačno stavi tačka na kosovksi problem, izjavio je predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović.
– Vreme koje smo potrošili sami sebi na odbijanja dosadašnjih predloga učinilo je ovo društvo najnesrećnijim u Evropi, pa smo tako danas udavljeni u nacionalizmu koji je razorio i nas i sve oko nas. Svako buduće rešenje će biti nepovoljnije po Srbiju, a posebno u periodu kada će Evropa biti zaokupljena svojim problemima, bez mnogo želje da se bavi Balkanom i našom nesrećom – rekao je Jovanović.

Kako je navedeno u saopštenju, LDP podržava ovaj sporazum, jer on daje odgovore na ona pitanja o kojima ta stranka, kako navode, od osnivanja govori.

– Marginalizovani, satanizovani, omalovažavani jedva stojimo na nogama dok gledamo kako naša politika postaje jedina realna u ovom vremenu, ne zbog naše posebnosti nego zbog toga što tu politiku život određuje. Ne sme se danas niko povući pred naletom najgorih u Srbiji, koji se već grupišu kako bi nam još jednom stavili do znanja da iz Beograda opet neće dati Kosovo i da je izdajnik svako onaj ko pokušava da uradi nešto normalno i razumno – kazao je lider LDP-a.

Prema njegovim rečima, “svaka takva kukavica treba da dobije svoj odgovor, pošto je danas nevažno, više nego ikada, ko je za koju partiju i ko ima koliko procenata – ovo je pitanje opstanka ili marginalizovanja Srbije koja je zemlja u nestajanju i bez Kosova i sa Kosovom”.

– Nemamo razumevanje zbog toga za one koji 10 godina lome zemlji kičmu na kosovskom pitanju, nadajući se da će ipak nekada opet biti zamena vlasti, pošto alternativa nikada nisu ni bili. Zato nas ljubav prema Srbiji obavezuje da joj, kao i uvek, želimo dobro i zbog nje govorimo istinu, bez obzira na cenu koja se plaća – naveo je Jovanović.

Izvor: vesti-online.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.