Dačić: Srbija čvrsto opredeljena za nastavak dijaloga

BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić izjavio je da je Srbija čvrsto opredeljena za nastavak dijaloga i za dijalog kao jedini način za rešavanje svih otvorenih pitanja, uključujući i pitanje Kosova i Metohije.

“Želim samo da još jednom naglasim da je Srbija čvrsto opredeljena za nastavak dijaloga i za dijalog kao jedini način za rešavanje svih otvorenih pitanja, uključujući i pitanje Kosova i Metohije. Naravno, u svemu tome treba voditi računa o svim aspektima i o našim nacionalnim i državnim interesima, i takođe, o budućnosti naše zemlje, kako da sa što više koristi a sa što manje štete dođemo do kompromisnog rešenja”, rekao je Dačić novinarima, povodom početka osnovnog programa diplomatske i diplomatsko konzularne obuke generacije 2022/2023.

Odgovarajući na pitanje novinara, Dačić je rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sednici upoznao članove Vlade sa aktuelnom situacijom, nakon čega će biti izdato zvanično saopštenje.

Ministar Dačić primio u oproštajnu posetu ambasadora Kube

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Kube u Srbiji Gustava Trista del Toda.

U srdačnom i otvorenom razgovoru, šef srpske diplomatije zahvalio je kubanskom ambasadoru na doprinosu koji je pružio daljem unapređenju tradicionalno dobrih i prijateljskih odnosa između Srbije i Kube, saopšteno je iz MSP.

Sagovornici su se saglasili da postoje potencijali za dalji razvoj sveukupne bilateralne saradnje, uključujući intenziviranje političkog dijaloga i razmenu poseta na viskom i najvišem nivou.

Šef srpske diplomatije Dačić zahvalio je Kubi na principijelnoj podršci očuvanju suvereniteta i teritorijalne integriteta Srbije.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.