Francusko-nemački predlog za KiM danas na sednici Vlade

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas sednici Vlade o Kosovu i Metohiji. Očekuje se da će Vučić izvestiti Vladu o pregovorima sa visokom zapadnom delegacijom i o predlogu sporazuma sa Prištinom, koji je Srbiji ponuđen, ali nije javan. Vučić će se obratiti javnosti u 20 časova.

Uoči sednice Vlade na koju je pozvala predsednika države, premijerka podseća na zaključak koji je izneo Aleksandar Vučić posle razgovora sa zapadnim diplomatama – Srbija je spremna da razgovara o konceptu evropskog predloga. Međutim, ne precizirajući, i ona ističe da postoji jedan najvažniji nacionalni interes oko koga nema pregovora.

– Važno nam je da se dalje borimo za jaku Srbiju u svakom pogledu. Sve ćemo otvoreno i transparentno komunicirati sa našim narodom, sve teške odluke donosićemo sa našim narodom, a svu odgovornost ponećemo mi – istakla je premijerka.

Podrška Vučiću u pregovorima stiže od koalicionog partnera. U danima kada se, kaže Ivica Dačić, odlučuje o vitalnim interesima države, stranke treba da pokažu odgovornost i jedinstvo.

Izvor: politika.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.