“SRBIJA NE GLUMI” Eskobar pohvalio našu zemlju, pa odmah uputio novi ULTIMATUM

Eskobar je ocenio da je nedavno pokrenuta inicijativa Beograda za “odleđivanje” odnosa sa Zagrebom “stvarna” i da Srbija “želi i mora poboljšati svoje odnose s jednim od svojih najprosperitetnijih suseda”

Specijalni američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je danas u Zagrebu da Srbija ne glumi da želi poboljšanje odnosa sa Zagrebom.

U razgovoru s novinarima u Zagrebu, Eskobar je ocenio da je nedavno pokrenuta inicijativa Beograda za “odleđivanje” odnosa sa Zagrebom “stvarna” i da Srbija “želi i mora poboljšati svoje odnose s jednim od svojih najprosperitetnijih suseda” – prenenose hrvatski mediji.

Američki zvaničnik je rekao da iza toga stoji potreba Beograda da shvati da “Rusija nije pouzdan partner” kakvim se u Srbiji smatra i da ruski predsednik Vladimir Putin “više nikad neće biti verodostojan sagovornik”.

– Moraju početi ponovno da razmatraju svoj međunarodni položaj, a mislim da je deo toga i popravljanje odnosa sa susedima – istakao je Eskobar.

On smatra da Srbija mora da se pridruži zapadnim sankcijama Rusiji jer joj je to i pravna obaveza na putu prema EU, a dok se to ne dogodi, SAD će nastaviti da rade na tome da Srbija “shvati posledice malignog ruskog uticaja na Balkanu”.

Izvor: Srbija Danas/Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.