Vučić: “Petorka” mi je rekla šta nas čeka ako ne prihvatimo plan

“Došla je “zapadna petorka”, u drugoj rečenici koja mi je saopštena rečeno je – morate da prihvatite ovaj plan (francusko-nemački), a ako ga ne prihvatite, suočićete se s posledicama”, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Kako je naveo Vučić, poručili su mu da plan mora da bude prihvaćen.

– Suočićete se, pod jedan, sa prekidom procesa evrointegracija, pod dva, suočićete se sa zaustavljanjem i povlačenjem investicija, pod tri – sa sveobuhvatnim merama u političkom i ekonomskom smislu koje će naneti štetu Srbiji. To mi je ponovljeno još tri puta tokom razgovora i svaki put sam na to snažno reagovao – istakao je Vučić.

Rekao je i da smatra da je zamrznuti konflikt najgore rešenje i da treba da tražimo kompromisno.

– Važno je da radimo na kompromisnom rešenju, ne verujem da je to moguće s Kurtijevim režimom, moramo da tražimo rešenje jer nam je potreban mir s Albancima – kazao je on.

Predsednik navodi da su došli sa planom “koji smo videli prvi put pre 60 dana”, u čijem pravljenju nismo učestvovali, niti nas je, kako je rekao, niko nije pitao ni konsultovao.

– Oni su došli da nam predoče svoj plan, bez ikakve krivice Srbije, ništa nismo uradili nikome, nije upucan nijedan Albanac, ništa nismo uradili, došli su i pokazali plan, a zatim su 13. decembra sve zemlje članice prihvatile plan i pet nepriznavača Kosova, jer su im objasnili da u planu nema eksplicitnog priznanja samostalnosti Kosova, iako su prikrili činjenicu da postoji implicite obaveza da se ne protivimo ulasku kosova u UN. Oni su to svi prihvatili, time je taj plan postao de fakto novi pregovarački okvir za Srbiju. Nama nema napretka ukoliko ne budemo radili, ni u Evropi, niti je moguće da bilo šta uradimo ukoliko ne sarađujemo – istakao je Vučić.

Izvor: vesti-online.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.